Hoe lang het wereldwijd duurt om nakoming overeenkomst af te dwingen

Als je nakoming van een overeenkomst bij de rechter wilt afdwingen kun je maar beter niet in Suriname wonen. Daar duurt het namelijk gemiddeld 1715 dagen (bijna 5 jaar) vanaf het aanbrengen van de vordering bij de rechter tot de vaststelling en betaling. Dan mag je blij zijn dat je in Nederland woont. Hoewel ons land het met 514 dagen toch verrassend slecht scoort in het tijdsvak 2011-2015. Gemiddeld anderhalf jaar wachten tot je betaald wordt lijkt toch wat veel.

 

Data from World Bank

Doing Business Project

Het Doing Business Project van de Wereldbank onderzoekt allerlei statistieken over het gemak van zakendoen over nakoming overeenkomst afdwingende hele wereld en het laten nakomen van contracten is daar vanzelfsprekend een belangrijke indicator voor.

Over de gehele linie wordt Singapore gezien als het land waar voor ondernemers de minste hobbels op de weg zijn. Een contract afdwingen kost in deze stadstaat ‘slechts’ 150 dagen. Verrassend hoog staan ook Oezbekistan (3e met 225 dagen) en Zuid-Sudan (228 dagen), maar hoe die daar zijn beland en met welke middelen overeenkomsten daar worden afgedwongen willen we wellicht niet weten.

 

 

Data from World Bank

Bron: Time required to enforce a contract (days) | Data | Table

Posted in Handelsrecht, Privaatrecht and tagged , .

Thomas Jaques

Jurist privaatrecht, gezondheidsrecht. Mede-oprichter legalee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *